Volgers

zaterdag 22 oktober 2011

Staphorster Klederdracht

Afgelopen week ben ik samen met haar naar Hengelo(Ov.) geweest. Daar werd die dag een Quiltdag gehouden waar we ons een tijd geleden al voor hadden opgegeven.
Voor de deur van het gebouw vroegen we ons af of we nog bekenden tegen zouden komen, en wie kwam daar aan,..Ferry, een bekende van onze maandelijkse quiltbee, leuk !
Bij binnenkomst heb ik een stapel boeken ingeleverd voor de verkoop, en aan het eind van de dag had ik er zeven stuks verkocht.

Er waren twee verkoopstands, een van Fa. Stegeman uit Rouveen en een stand met Afrikaanse stoffen.

Voor de middag kregen we een lezing van Olga Prins over Art-quilts. Na de lunch was er een demonstratie van de Fa. Stegeman uit Rouveen over Staphorster klederdracht.
Ze showden o.a. de lichte rouwkleding, zwart met wit en groen met blauw. Het leuke was dat je vragen kon stellen en dat je aan alle kledingstukken mocht voelen. Op de foto zie je een kapje dat bedrukt is met Staphorster stipwerk, de bloemmotieven worden er met behulp van spijkers en verf, met de hand opgebracht. Best wel arbeidsintensief.

Het was een fijne dag.

2 opmerkingen:

  1. Ik was een keer in hun winkel en mocht daar graaien in een mand vol klederdracht stukken, prachtige schorten etc. heb zo dom helemaal niets gekocht, dus ik moet nog eens terug! Je zult er van hebben genoten! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enig dat jullie daar samen naar toe zijn geweest. Echt iets voor jou Anita, die Staphorster klederdracht. Wat leuk dat ze een demonstratie hielden. Ik vind het zulke aardige mensen! Heb je nog stofjes gekocht? Dagdag, liefs van mij.

    BeantwoordenVerwijderen