Volgers

woensdag 12 oktober 2011

Erfenis

Vandaag is het precies tien maanden gelden dat mijn moeder is overleden. Mijn moeder had niets met handwerken,ze vond het mooi om te zien, maar zelf doen, nee. Alles wat ik weet en kan op het gebied van handwerken, heb ik geleerd van haar schoonmoeder, mijn oma.

Mijn moeder had wel een naaimachine, maar ik heb haar die alleen zien gebruiken om verstel werk te doen. En sokken stoppen op een houten paddenstoel heb ik haar ook zien doen, maar breien of haken nog nooit. Ik heb haar 1 keer zien borduren, een voorbedrukt tafelkleed,in kruissteek.

Gisteren heb ik haar naaimachine uit het stof gehaald en gekeken of hij het nog deed.
Nou, hij deed het nog prima, alleen lag er veel stof op het motortje en dat begon aardig te stinken.

De naaidoos, die gemaakt is door mijn vader, heb ik er ook bij gekregen. Ik ben er erg blij mee.En ze staan samen op een mooie plek op mijn nieuwe hobbykamer.

5 opmerkingen:

 1. Anita, een leuke erfenis.
  En de inhoud van de kist ook.
  Een houten haaknaalden koker, of is die voor breinaalden ?
  IK hoop voor je dat je er het e.e.a. van kunt gebruiken.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige erfenis en al kleven er niet erg veel herinneringen aan, duidelijk is dat wat je je nog wel herinnert heel bijzonder is. Prachtige naaidoos! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat je nog zulke herinneringen aan je vader en moeder tastbaar hebt staan! Dat het toch alweer 10 maanden geleden is......ik herinner me je logje van toen........:(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Anita wat een waardevol bezit, vooral de naaidoos. Omdat je vader dat zelf gemaakt heeft en je moeders handen daar toch vast en zeker mee bezig zijn geweest.
  Het merk van de naaimachine is mij helemaal onbekend. Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie erfenis.Een mooi aandenken,en wat een mooie naaikoffer met leuke spullen erin.

  BeantwoordenVerwijderen