Volgers

maandag 24 oktober 2011

nog een paar foto's

Omdat ik het zo leuk vind, nog een paar detail foto's van Staphorster klederdracht:
Op deze foto zie je haar in de lichte rouw dracht. Op de foto hieronder zie je een detailopname van de rugpartij.
Ik persoonlijk vind deze kleurencombinatie erg mooi,de combinatie van zwart met donkerblauw en dan paars/lila bloemen met groen, mooi hoor!!
Ik ben nog even op het Internet aan het snuffelen geweest om te kijken of ik duidelijker kan maken hoe Staphorster stip werk nu eigenlijk gemaakt wordt, en ik heb een mooi foto gevonden:
 (beide foto's geleend van Internet)
De mevrouw op de bovenste foto is bezig stippen te zetten op houten klompjes, die eerst zwart zijn geschilderd. Ze draagt trouwens de rouw kleuren, blauw, zwart en wit.
Op de onderste foto zie je een detail opname van het stukje hout waarin de spijkers zitten in een ronde vorm, die vervolgens in de verf gedoopt worden en dan op het betreffende onderwerp worden "gestempeld".

5 opmerkingen:

 1. Leuk hoor zo'n staphorster stippelaarster;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook een mooie combinatie met die tinten blauw en paars op zwart. Je kan wel merken dat je weg bent van deze klederdracht. Mooie duidelijie foto trouwens van dat stipwerk. Ook een geduldwerkje hoor, vooral als je stoffen zo moet bedrukken. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat stipwerk is prachtig, maar als je goed kijkt zul je zien dat de spelden in een kurk zijn geprikt, mijn moeder heeft aan folkloristisch schilderen gedaan en ook stipwerk kwam daarbij, vandaar deze wijsheid!LOL!! De kleuren van de dracht zijn schitterend en ik vind de foto's prachtig! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anita

  Eindelijk je blog weer gevonden. Het was dus een leuke dag begreep ik, mooi om de foto's te zien, jammer dat ik niet mee kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te zien hoe dat stipwerk gaat. Zouden ze dat op de stof ook zo doen? Leuke blog heb je.

  BeantwoordenVerwijderen