Volgers

zaterdag 14 juli 2012


Het heeft even geduurd, maar ik ben er weer. Mijn hand is weer redelijk oke, maar toen werd ik gevloerd door enkele flinke ontstekingen o.a. in mijn hoofd en mijn luchtwegen, dat heeft alles letterlijk "plat" gelegd.Afgelopen december vertelde zij van haar idee om een quilt te maken bestaande uit 365 huisjes van 7,5 bij 7,5 cm. Ik vond het idee geweldig, maar 365 huisjes maken, en van die kleine afmeting, nee dat was niets voor mij.Vervolgens heb ik haar blog regelmatig bekeken om te kijken hoe het verder zou gaan en ben toen geschrokken van de enorme hoeveelheid aanmeldingen die er kwamen, wat een geweldige respons op een oproepje via een blog. Er zijn zelfs dames die een aparte blog hebben aangemaakt om alleen over hun huisjes te vertellen. Kortom, een hype in blog-land !!


Maar nog steeds kon ik mij beheersen om niet ook aan een huisjes-quilt te beginnen.
Toen kwam ik bij haar op de website, ik kom daar vaker want ik ben erg enthousiast over haar sjablonen, en daar kwam ik sjablonen tegen van,......huisjes. Afgelopen februari ben ik overstag gegaan en heb de sjablonen besteld. 
Vervolgens kreeg ik problemen met mijn hand,waardoor handwerken niet echt meer ging. Dus moest ik iets bedenken wat ik wel kon doen.
Met behulp van de huizen-sjablonen kon ik wel tekenen op de stof en het uit knippen van de onderdelen lukte ook. In totaal heb ik vier grote huizen geknipt en een heleboel kleine huisjes, die uiteindelijk allemaal in elkaar genaaid moesten worden. En dat laatste heb ik de afgelopen weken gedaan, stukje bij beetje.


En vandaag is de top afgekomen !!
Ik wens jullie een fijn weekend.

4 opmerkingen:

 1. Oh Anita, wat ENIG!! Leuk met die rode lapjes. En heel verstandig hoor om niet zo ontzettend veel huisjes te maken. Ik vind het ook leuk dat je je eigen draai aan hebt gegeven. Echt hartstikke leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Móói! Ik vond vandaag je blauwe huizen al zo mooi, maar in 't rood zijn ze ook enig! Jaja, wie had dat gedacht, dat jij tóch nog zou zwichten voor een huisjesquilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leukerds zijn het geworden en dat ondanks alle tegenslag! Hoop dat je nu weer helemaal opknapt en weer lekker kunt genieten van je hobby! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat enig, al die rode huisjes!! Maar goed dat je toch overstag bent gegaan......

  BeantwoordenVerwijderen