Volgers

woensdag 14 december 2011

Droomdekentjes

Zoals de meesten van jullie wel weten, zet ik me in voor de Stichting Regenboogboom-droomdekens. Alle Quilts worden door vrijwilligers gemaakt voor ernstige zieke en/of chronisch zieke kinderen. De afgelopen week ontving onze vrijwilligersgroep de onderstaande mail:

(ik heb de naam van de schrijfster, en andere herkenbare zaken niet vermeld i.v.m.haar privacy)
Afgelopen december las ik in een blaadje van de kerk een stukje over de groep uit Enschede, die droomdekentjes maakt. Nu is het zo dat ik werk als pedagogisch medewerker in een ziekenhuis en voor dit werk regelmatig droomdekentjes bestel voor de zieke kinderen die bij ons in het ziekenhuis liggen opgenomen. Ik neem aan dat jullie vanuit de stichting ongetwijfeld regelmatig te horen krijgen waar jullie dekentjes terecht komen, maar het leek me voor jullie ook wel eens fijn om terug te horen van iemand uit de praktijk dat de dekentjes echt heel veel kunnen betekenen voor zowel kinderen als ouders.

Zo begeleidde ik laatst een baby'tje met een spina bifida (open ruggetje). Zij en haar ouders moesten lang in het ziekenhuis verblijven en om deze reden heb ik voor haar (en ouders) een droomdekentje aangevraagd. Op het moment dat ik ouders vertelde dat ik dit ging doen, waren ze tot tranen geroerd......zo belangrijk kan zo'n dekentje dus zijn.
Voor veel langdurig en/of ernstig zieke kinderen wordt een droomdekentje vaak een stukje veiligheid: dit dekentje is van mij en hoort bij mij, ook al lig ik in het ziekenhuis. Daarnaast maakt het droomdekentje ook alles mee wat het kind moet ondergaan, dus vaak wordt het ook deel van de hele ziekenhuisperiode.

Ook heb ik laatst een dekentje aangevraagd voor een blind meisje. Ik had aan de de stichting gevraagd of het mogelijk was dat er dingen op het dekentje zouden kunnen zitten waar dit meisje aan kan voelen. Ik kreeg vervolgens een heel schattig dekentje waar allemaal knuffels op vastgemaakt zaten, die met klittenband eraf gehaald konden worden. Het meisje vond het fantastisch...en ging er meteen mee spelen...super!!!
    
Kortom, voor mij lijkt het soms heel vanzelfsprekend om zo'n dekentje te bestellen, maar ze worden wel door mensen gemaakt, onder andere door jullie......Voor mij weer een stukje bewustwording en voor jullie vooral een schouderklop en hopelijk een extra stimulans om er vooral mee door te gaan. Want het werkt echt...kinderen en ouders zijn er vaak superblij mee!!!

Ik hoop dat ook de andere droomdekentjesmakers dit berichtje te lezen/horen krijgen.
Vriendelijke groet,

Kijk daar doen we het voor, toch?

4 opmerkingen:

 1. Ja, daar doe je het voor, heel bijzonder om het zo eens te lezen.
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja daar doe je het graag voor zelfs!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat zij deze reactie aan jullie stuurde! Zo'n brief stimuleert enorm om er mee door te gaan. Goed dat je hem laat lezen Anita en nog heel veel zegen op jullie mooie werk. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anita,
  Ik las dat je twijfeld over de huisjes... ik heb ook wel even getwijfeld. Het is ook heel wat, een huis per dag. Maar ik kon het niet laten! Denk erover en wie weet... halen al die enthousiaste verhalen je wel over de streep!
  Liefs Plien

  BeantwoordenVerwijderen