Volgers

donderdag 2 augustus 2012

Een dag toerist in eigen land !!


Gisteren ben ik samen met mijn lief op stap gegaan naar Bunschoten-Spakenburg. Ondanks mijn voorliefde voor Klederdracht en Klederdracht-stoffen was ik er nog nooit geweest.

Wat een verschrikkelijk mooi weer was het, warm met een windje, maar wat was het druk, niet te geloven zoveel mensen. 

We zijn nog naar het Visserij en Klederdracht museum geweest. Gerund door vrijwilligers, gekleed in dracht, die maar al te graag vertellen over de historie van hun dorp.
Onderweg daar naar toe was er van alles te doen en te beleven, rommelmarkt, stand-houders, mensen en kinderen in Klederdracht en kraampjes waar stofjes en andere leuke dingen werden verkocht.
Hier op de foto een doorkijkje bij een van de kraampjes.
Natuurlijk heb ik stof gekocht: een grote katoenen omslagdoek, zwarte ondergrond en blauwe motieven. Volgens de verkoopster worden dit soort lappen ook in Staphorst gebruikt. Bovenop liggen 6 paarse klederdracht stofjes.

Hierna zijn we naar een quilt tentoonstelling geweest, die net aan de rand van Spakenburg gehouden werd. Daar hingen allemaal quilts gemaakt van oude en nieuwe Klederdracht stoffen,erg mooi allemaal. Maar ik kan er niets van laten zien want helaas mocht daar niet gefotografeerd worden.

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je geboft joh, met het weer en met al die leuke dingen daar. Ook kraampjes. Dat was heerlijk genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk allemaal. Het staat ook nog op mijn lijstje van uitstapjes....helaas is het wel erg ver weg. Maar misschien komt het er nog van.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat leuk zeg om dat te zien. kan mij voorstellen dat je genoeten hebt. Zoveel heerlijke kraampjes en prachtige stofjes.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen