Volgers

donderdag 26 april 2012

Postzegels met textiel erop (8)

In Nederland wordt veel gehandwerkt, en er is veel textiel om ons heen, denk hierbij aan Klederdrachten, de voormalige textielindustrie, enz.

Toch zijn er niet veel postzegels in Nederland uitgegeven waar textiel op voor komt.
Velen van jullie kennen vast de klederdracht serie uit 1958:
En anders wel de klederdracht serie uit 1960:
Dit waren lange tijd de enige twee series.


Eindelijk kwam er in 2008 weer een postzegel uit met een typische handwerkvorm uit de jaren 70 erop, Macramé:
Via de volgende link kun je meer informatie lezen over deze postzegel.
 
Velen van jullie kennen vast deze vorm van handwerken nog, sommigen van jullie zullen het zelfs beoefend hebben. Denk hierbij aan de beroemde plantenhanger, de krantenbak en vergeet vooral de tassen niet.4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg, al die verschillende handwerkpostzegels. Hoewel ik er nu niets meer mee/aan doe, heb ik ook een postzegel verleden: ik heb nog 2 albums vol met allemaal Walt Disney postzegels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige series zijn dat zeg. Ik kende ze niet, in die tijd lette ik helemaal niet op postzegels. Nu wel, weet je waarom? Bijvoorbeeld of er iets van handwerk op staat, voor jou. Vooral als er post uit het buitenland komt. Maar inderdaad, tot nu toe nog niets.
  O ja! Dat macramé. Dat heb ik ook gedaan hoor. Ik maakte een band voor mijn gitaar. Die heb ik nóg. En ook zo'n plantenhanger. Leuk Anita!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds ik aangestoken ben met het postzegelvirus ben ik blij met ieder zegeltje wat hier binnenkomt. Wist je trouwens dat er ook geborduurde zegels waren?? Even uit mijn hoofd....komen ze uit zwitserland. Ik kreeg ze vorig jaar op een postzegelbeurs en heb ze ingelijst!
  Ik zal er eens een fotootje van op mijn blog zetten.
  Groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. met postzegels sparen heb ik niets, maar ik zal voortaan kijken of er iets bij is voor jou!
  Macramee daarentegen...héél veel gedaan! Van plantenhangers t/m wandkleden, gordijnen en zelfs: mijn tasje voor bij mijn trouwjurk. Nu alweer bijna 39 jaar geleden :) Ik heb het nóg! Zal er eens een foto van maken!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen