Volgers

dinsdag 6 december 2011

Postzegels met textiel erop; hoe het allemaal begon.....

Vanaf de kleuterschool ben ik al bezig met garen en lapjes, haken, breien, borduren, enz.
Ruim twintig jaar geleden ben ik gestart met kantkloslessen. Mijn vader(die zolang als ik weet al postzegels verzamelt) zei op een gegeven moment: "Anita,weet jij dat er postzegels zijn met kantklossen erop, is dat iets voor jou?"

Ik had geen idee, maar zei tegen hem: "laat me maar eens wat zien".

Nou, dat heb ik geweten, vanaf dat moment was ik een zeer fanatieke filatelist. Ik dacht zelf dat er maar een paar zegels zouden zijn, maar als je gaat zoeken, dan blijken er heel veel zegels met kantklossen erop te zijn.

Na een tijdje wordt het steeds moeilijker om "nieuwe" zegels voor je verzameling te vinden. Wat nu?
Textiel op postzegels is ook leuk,maar wel een heel groot gebied. Weet je wat, ik ga op zoek naar handwerken op postzegels, breien, haken, borduren, spinnen, weven, frivolite, enz,....en zo is het begonnen.
De komende tijd wil ik met enige regelmaat een blogje besteden aan textiel op postzegels, allereerst omdat ik het leuk vind om over mijn hobby's te schrijven, en ten tweede omdat het de link met handwerken heeft, waar mijn blog tenslotte over gaat.

Vandaag heb ik mijn postzegel albums er eens bij gepakt en ben ik op zoek gegaan naar quilten op postzegels, jawel, die zijn er ook. En dit is wat ik heb gevonden:


 Wat dachten jullie van deze mooie mandjes blokken uit Amerika?
Of deze zegel van de Norfolk eilanden met een afbeelding van iemand die aan het hand quilten is?
Of wat dacht je van deze vier patchwork dekens uit Zuid Korea? 
(ik krijg de foto niet gedraaid,sorry)
Ik ben er in de afgelopen twintig jaar wel achter gekomen dat je van allerhande onderwerpen postzegels over de hele wereld kunt vinden.

Naast de leuke afbeeldingen vind ik het ook grappig dat mijn topografische kennis, en een stuk geschiedenis, door deze hobby nog eens wordt uitgebreid.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Nooit geweten dat zoiets bestaat. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nooit geweten dat er zulke zegels bestaan!!! Erg leuk dat onze hobby de wereld overgaat op deze manier.........;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg eigenlijk gek dat een postzegel niet alleen is om zoals vroeger aan te likken op te plakken en te versturen.
  Maar dat hij/zij als je er maar oog voor hebt ook andere leuke dingen laat zien.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave postzegels, leuk om ze bij jou te zien! Wist niet dat je kloste, laat daar ook eens wat moois van zien? Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow Antia, dit is LEUK!! Dat worden een heleboel interessante logjes. Ik heb dat ook nooit geweten hoor, dat er zoveel postzegels met handwerk er op bestaan. Ik ga nu wel voor je uitkijken, wie weet krijgen we van her of der nog eens een mooie voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond postzegels altijd wat 'stoffig', hihi, maar heb nooit geweten dat ze dat dus ook nog eens ├ęcht zijn!!! :)
  groetjes,
  Trudy

  BeantwoordenVerwijderen