Volgers

woensdag 16 november 2011

Wat is dit ???


Gisteren kwam mijn lief thuis met een oude naaimachine, hij lijkt wel een beetje op de foto hierboven. En nee, die was helaas niet voor mij, hij wil het motortje van de machine zelf gebruiken voor zijn eigen hobby,....

Maar in de naaimachine vond ik dit:
Heeft iemand van jullie enig idee wat dit is??? Het is van plastic, en rechts zien jullie een schroefje zitten. Links zit een dopje.
Als je het dopje eraf haalt, komt dit eruit:
Het zijn geen mesjes het lijken eerder kleine beitels, die je er links in vast kunt maken, daar is dat schroefje voor, daarmee zet je ze dan vast.
Het hele apparaatje is ongeveer 12 a 15 cm groot.

Ik ben erg benieuwd wie mij kan vertellen waarvoor dit "dingetje" werd gebruikt, en of het wel bij een naaimachine hoort, of dat het helemaal ergens anders voor is.

6 opmerkingen:

 1. Misschien is het een soort schroevendraaiertje om de schroefjes van de machine los te kunnen maken? Anders zou ik het ook niet weten, voor een beiteltje is het handvat te teer! Leuk machinetje, zonde om te slopen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht hetzelfde als Lida. Ook om andere schroeven van de machine aan te draaien. Jouw DH weet het ook niet? Trouwens, niet eerlijk hoor dat dat oude machientje niet voor jou was, haha. Wens hem maar veel plezier met het motortje. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het geen beiteltje waar je knoopsgaten mee maakt in kleding? Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig ding.
  Als de kopse kant scherp is, zou je er inderdaad knoopschaten mee kunnen maken.
  ipv een tornmesje, dit beiteltje.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dingetje, maar ik heb dit nooit eerder gezien. Het lijkt me niets te maken hebben met handwerken, maar eerder een attribuut voor de naaimachine zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou dat niet zijn om dikke zomen door je naaimachine te schuiven?

  BeantwoordenVerwijderen